ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ :
Κάθε χρόνο τυπώνονται και διατίθενται από τον Σύλλογο Ημερολόγια, τα θέματα των οποίων αναφέρονται στην Ιστορία της Μικράς Ασίας, στη ζωή των Μικρασιατών στις αλησμόνητες Πατρίδες, στα ήθη, τα έθιμα, τις γεύσεις, τη μουσική, τα τραγούδια, τους χορούς και τα ενθυμήματα. Είναι τόσο καλοδουλεμένα που κάποια έχουν χαρακτηρισθεί Συλλογικές Εκδόσεις
Υπεύθυνη συλλογής Υλικού λαι σύνταξης ημερολογίου : Φωτεινή Μπογιατζή – Πέκου
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ :
Το 2011, ο μουσικός και μέλος του Δ.Σ. κ. Καραγιαννάκης Γρηγόρης, ανέλαβε, οργάνωσε και διδάσκει ούτι, ταμπυρά, μπουζούκι.
ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΙΑΣ :
Το 2012, ενα παιδι δεκαξι χρονων, με πολλές δεξιότητες, ταλέντο και μεράκι, ο Βαγγέλης Δαλκιρανίδης, οργάνωσε το τμήμα αναπαλαίωσης αντικειμένων, στο οποίο και διδάσκει ο ιδιος τις μεθόδους. Έτσι φθαρμένα και παλία αντικείμενα παίρνουν ζωη και λάμψη από τα χέρια της ομάδας.
Το 2014 ξεκινάει το τμήμα καλλιτεχνίας (κόσμημα ντεκουπαζ, διακοσμητικά από πηλό κ.α.) με δασκαλα την κ. Καλλιόπη Χατζηαποστολου.
ΜΟΥΣΕΙΟ :
Το κτιριακό συγκροτημα του Συλλόγου, διαθέτει εναν κενό χώρο αυτόνομο, ο οποιος προορίζεται να στεγάσει το «Ιστορικό – Λαογραφικό» Μουσείο των Μικρασιατών.
Το μουσειακό υλικό που διαθέτει ο Σύλλογοσ μαζί με το αξιόλογο αρχείο του κ. Λιακάκου Δημήτρη πρόκειται να τοποθετηθεί στο χώρο του Μουσείου, ώστε να ειναι προσβάσιμο και επισκέψιμο από σχολεία, συλλόγους, φορείς και πολίτες.
Ημερίδες :
Το Μάρτιο του 1996, διοργανώθηκε ημερίδα εκ μέρους του Συλλόγου, με ομιλητή τον αείμνηστο Δήμαρχο της πόλης μας Αριστείδη Λευκόπουλο με θέμα : «Η καταστροφή της Σμυρνης και ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος» .
Η επόμενη ημερίδα είχε θέμα :με ομιλητή τον ειδικό μαστολόγο κ. Νικολόπουλο Αλέκο.
Ακολούθησαν φιλολογικες βρεδίες αφιερωμένες στο Νομπελίστα ποιητή Γίωργο Σεφέρη από την κ.Βίκυ Χατζηκυριάκου, την κ. Γιώτα Λαζαρίδου και τον κ.Δημήτρη Πορφύρη, στον Μαθηματικό – ιδρυτή του Πανεπιστημίου Σμύρνης Κων/νο Καραθεοδωρή από την κ. Βασβατέκη, την κ. Ζησάκου και τον κ. Βασβατέκη και στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής τησ Χάλκης με ομιλητή τον Θεολόγο κ. Φαλιαρίδη.
Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου διοργαβώθηκαν παρουσιάσεις βιβλίων όπως :
1. «Η Ηλιοστάλακτη από το Γιαλί – Τσιφλίκ της Βιθυνίας» της Μικρασιάτισας δημοσιογράφου κ. Ελένης Χατζούδη – Τούντα.
2. «Ο Έλληνας της Σμύρνης» του Ταξίαρχου ε.α κ. Πολυχρόνη Ρουσάκη
3. «Σμύρνη συγνώμη» του κ. Θεολόγου Δεύτου
4. «Η Μικρασιατική εκστρατεία 1919-1922
Από το έπος στην καταστροφή» Το δίτομο έργο του φιλολόγου κ. Σαράντου Καργάλου
5. «Η ζωή οκτώ φορές» της κ. Βασιλικής Στεργίου
6. «Ξαναγίνε Έλληνας» του κ. Ευθυμίου Βαρλάμη
7. «Θύμησες 90 χρόνια» του κ. Γιώργου Κοτζαερίδη
8. «’Ενα ταξίδι στην αντίπερα όχθη στα χωριά τησ Προύσας» του κ. Γιώργου Κοτζαερίδη
9. «Κτήνη στον Παράδεισο» του κ. Χρήστου Μπαρμπαγιαννίδη
Το 2010 εκδόθηκε από το Σύλλογο το βιβλίο «Σεργιάνι στις μικρασιάτικες γεύσεις . Λαογραφία και παράδοση» σε επιμέλεια – συγγραφή και συγκέντρωση υλικού της κ. Μπογιατζή – Πέκου Φωτεινής και παρουσιάστηκε στο τριήμερο των Ιωνείων της ίδιας χρονιάς.
Τα βιβλία της κ. Τούντας και της κ. Πέκου διατίθενται απο τον σύλλογο.