Χορωδία

Μια ομάδα μελών του Συλ/γου, που τους ένωνε η αγάπη για το παραδοσιακό τραγούδι και τη χορωδιακή μουσική, με προτροπή του κ. Σταύρου Καλαϊτζόπουλου, ίδρυσε το 1998 τη μικτή χορωδία του Συλλόγου.Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις και σε χορωδιακά φεστιβάλ, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό αποσπώντας άριστες κριτικές, έχει ψάλλει τα εγκώμια στην Πριγκηπόννησο της Κωνσταντινούπολης και σε ναούς της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής. Από την Άνοιξη του 2006 διοργανώνει ετήσιες χορωδιακές συναντήσεις. Ήδη έχει στο ενεργητικό της επτά πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις με χορωδίες από τη Λευκάδα, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, το Άργοσ Ορεστικό, τη Βέροια, την Αιανή, την Περαία, τα Ν.Μουδανία, την Κόνιτσα, την Καρδίτσα και το Ντριάνοβο Βουλγαρίας. Λόγω της οικονομικης κρίσης οι συναντήσεις ματαιώθηκαν τρεισ χρονίες και αναβιώνουν πάλι από την Άνοιξη του 2013.

14066443_1109713069082175_8172477474651851432_oΠολύ αξιόλογα ειναι και τα αφιερώματα της χορωδίας στους :

– Μάνο Χατζηδάκη

– Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου

– Οδυσσέα Ελύτη

– Φώτη Κόντογλου

– Παναγιώτη Τούντα

– Στην μουσική της Σμύρνης και της ρωμιοθάλασσας της Προποντίδας 

 – «Ας κάνουμε βεγγέρα» ένα δρώμενο της καθημερινής ζωής των Μικρασιατών. Σύμπραξη χορωδιας – παιδικών χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου.

Τα μέλη της χορωδίας έχουν θεσπίσει μια καλόγουστη ομοιόμορφη ενδυμασία. Οι κυρίες μαύρη μακριά φούστα με λευκό σακάκι στολισμένο με βυσσινί τριαντάφυλλο ενώ οι κύριοι μαύρο παντελόνι , γκρί σακάκι , λευκό πουκάμισο και βυσσινί γραβάτα.

Μαέστρος : Λαζαρίδης Γίαννης

Υπεύθυνος χορωδίας  : Μωσαΐδης Χρήστος

Δημάκης Απόστολος