Παραδοσιακά Εδέσματα

 Το 1998 δημιουργήθηκε ο πυρήνας συντροφιάς κυριών παρουσίασης παραδοσιακών αλμυρών και γλυκών γεύσεων.

Οι κυρίες σεβάστηκαν την αυθεντικότητα της πολιτιστικής κληρονομιάς των μητέρων και γιαγιάδων. Άνοιξαν το θησαυροφυλάκιο της μνήμης και της γνώσης

και προσφέρουν τους θησαυρούς της Μικρασιάτικης κουζίνας, της όμορφης λαογραφίας και της σεπτής παράδοσης σε κάθε κοινωνική εκδήλωση του Συλλόγου, κάνοντας ένα νοσταλγικό άλμα από το σήμερα στο χθες.

Ξεκίνησαν έχοντας ως πρότυπο μια διαχρονική αλήθεια:

Οι Μικρασιάτες δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα, προσοχή και φροντίδα στο καλομαγειρεμένο και ευπαρουσίαστο φαγητό καθημερινό ή γιορτινό. Η Μικρασιάτισα νοικοκυρά είναι μια συνεχής αποκάλυψη. Γεννά κάθε είδους εντυπώσεις και συναισθήματα. Μπορεί κανείς να νιώσει τα πάντα αντικρίζοντας το τραπέζι της εκτός από αδιαφορία. Όταν βρεθεί στο βασίλειο της κουζίνας της, ντύνεται τη φαντασία και παίζει με τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, τα λαχανικά ή τα υπόλοιπα των φαγητών της προηγούμενης μέρας. Επιλέγει με προσοχή και με αγάπη προσφέρει φαγητά που γοητεύουν το πνεύμα, τη γεύση, την όσφρηση και την όραση, εδέσματα μιας μακραίωνης ανατολίτικης παράδοσης και κουλτούρας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το ότι η Μικρά Ασία, εκτός των άλλων, περηφανευόταν και για τις νοικοκυρές της.

Υπεύθυνη τμήματος η κ. Φωτεινή Πέκου.