Ετήσιες Εκδηλώσεις

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ :

Η Πολιτεία όρισε την 14η Σεπτεμβρίου ωσ ημέρα μνήμης της Μικρασιάτικης καταστροφής. Ο Σύλλογος, για πρακτικούς λόγους, αποφάσισε να τελεί το ετήσιο μνημόσυνοτων προπατόρων Μικρασιατών την Κυριακή προ της Υψώσεως του Σταυρού, ημέρα που τιμάται η μνήμη των Αγ.Νεομαρτύπων στον ομώνυμοΙερό Ναό της πόλης μας. Μετά την Θεία Λειτουργία ψάλλεται επιμνημόσυνη δέηση στον αδριάντα του Αγ.Χρυσοστόμου Σμύρνης, που βρίσκεται στο χώρο της Μικρασιάτικης Στέγης, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών  & Εορδαίας, ακολουθεί κατάθεση στεφάνων απο τισ πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, φορείς και συλλόγους και ομιλία σχετική με την ημέρα μνήμης.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ :

Από το 2001 διοργανώνεται χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή, με κάλαντα, μικρασιάτικα δρώμενα του δωδεκαημλερου, χορούς, κουκλοθέατρο και φυσικά δώρα που μοιράζει ο γαλαντόμος  Άη-Βασίλης.

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ :

Η κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας γίνεται στις αρχές κάθε νέου χρόνου. Κατα τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύονται τα παιδία – μέλη του Συλλόγου που πέτυχαν στα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι. της χώρας, η χορωδία ψάλλει μικρασιάτικα κάλαντα και τα παιδικά χορευτικά τμήματα παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς . Μετά το πέρας τησ εκδήλωσης δίδεται δεξίωση με μικρασιάτικα εδέσματα προσφορά των κυριών του συλλόγου.

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ :

Στη διάρκεια του Τριωδίου διοργανώνει ο Σύλλογος τον ετήσιο χορό του, για τουσ γλεντζέδες Μικρασιάτες και τουσ φίλους τους, πάντα συνοδεία επιλεγμένης ορχήστρας. Επίσης όταν ο καιρός το επιτρέπει, το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς, διοργανώνει αποκριάτικο γλέντι στην πλατεία Χατζηευστρατίου, με ορχήστρα, σουβλάκια και άφθονο δωρεάν κρασί.

ΤΣΙΠΟΥΡΟΚΑΤΑΝΥΞΗ :

Στις 22 Νοεμβρίου, ημέρα της «Παναγίας της Μεσοσπορίτισας» ,διοργανώνεται, στο κέντρο της πόλης, η «Τσιπουροκατάνυξη». Εκδήλωση που σχετίζεται με το βράσιμο του τσίπουρου και με προσφορά από όλους τους σπόρους της γης για το καλό της χρονιας (μπορμπόλια).

Η τσιπουροκατάνυξη του Συλλόγου έχει πιό κοσμικό χαρακτήρα. Συνοδεύεται από μουσική, χορό, τσιπουρομεζέδες δια χειρών μικρασιατών, σαρδέλες στα κάρβουνα προσφορά των ιχθυοπωλείων και άφθονο δωρεάν τσίπουρο από τα καζάνια της Πτολεμαΐδας.

Το όλο σκηνικό συμπληρώνει το πρώτο καζάνι του κ.Μιλτιάδη Σουλίαλη, που είχε την καλοσύνη να δωρίσει στο Σύλλογο.