ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

 

Με επιτυχία έληξε το 1ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο που συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας και το Εργαστήριο Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι ομιλητές με τις τεκμηριωμένες εισηγήσεις τους δημιούργησαν έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του Εργαστηρίου Κοινωνικών Επιστημώντου Π.Τ.Δ.Ε., Ε.Κ.Π.Α., του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και άλλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας με την Πτολεμαΐδα, καθώς και με τους πολιτιστικούς συλλόγους της Δυτικής Μακεδονίας.

Η Διοίκηση του Συλλόγου ευχαριστεί την επίκουρη καθηγήτρια Λαογραφίας κ. Ρέα Κακάμπουρα, Δ/ντρια του Εργαστηρίου Κοινωνικών Επιστημών του Π.Τ.Δ.Ε. του Ε.Κ.Π.Α. που ανέλαβε την επιστημονικήευθύνη, οργάνωσε τις θεματικές του συνεδρίου και προσκάλεσε διακεκριμένους επιστήμονες λαογράφους να συμμετάσχουν με εισήγησή τους στο συνέδριο, καθώς και το χοροδιδάσκαλο κ. Χρήστο Θεολόγο, υποψήφιο διδάκτορα Λαογραφίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την ιδέα και την ώθηση πραγματοποίησης ενός επιστημονικού συνεδρίου στην Πτολεμαΐδα, αλλά και για το εκπληκτικό εργαστήρι με θέμα: «Το ταξίδι του ζεϊμπέκικου της Περγάμου», το οποίο οριοθέτησε και τη λήξη του επιστημονικού προγράμματος του συνεδρίου.

Ευχαριστούμε το Δήμο Εορδαίας, την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, τη Δ.Ε.Η. Α.Ε., τους ομίλους εταιρειών Μεντεκίδη, Τόττη, Χάνογλου, Σαλονικίδη και την κ. Μαίρη Συμεωνίδου – Στεργιάδου για την υλική και ηθική υποστήριξη, την Ευστρατία Παπαδοπούλου, που μεγάλωσε μέσα στο σύλλογο, για το σχεδιασμό των εντύπων, καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗ, eordaia.org, ΕΟΡΔΑΙΑ live, Kozan.gr, viva.gr, Omikron tv και Εορδαϊκό «ΠΑΛΜΟ» & «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ». Η επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου θα συνεργαστεί με τους/τις συγγραφείς για τη δημοσίευση των εργασιών τους στα Πρακτικά του Συνεδρίου που αναμένεται να είναι έτοιμα το Φθινόπωρο του 2019 και τα οποία θα δοθούν σε σχολεία, συλλόγους, φορείς και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Το Δ.Σ.